Gott och enkelt så som den är eller som tillbehör till kött/fisk
Folk brukar ofta göra pastasallader till knytkalas och jag brukar tycka att de är... sådär... De blir ofta för feta och mäktiga och det gillar inte min mage. Så då totade jag ihop ett eget recept!Ingredienser
500 g pasta (typ penne), kokas enl förpackningen
5 dl yoghurt naturell alt 3 dl turkisk yoghurt
Bilden är lånad ifrån Viscofood.com |
2 tsk italiensk salladskrydda
2 msk gräslök, finklippt
2 msk persilja, finklippt
1 tsk senap (gärna typ Dijon-)
1/2 tsk salt
peppar, några varv med kvarnen
Till servering (förslag)
1 burk majs
2 tomater skurna i bitar
basilikablad
Gör så här
Om vanlig naturell yoghurt, häll i ett kaffefilter och låt vätskan rinna av under ca 1 h.
Sedan är det enkelt: finhacka/-klipp örterna och blanda ihop allt (förutom pastan) i en skål. Låt stå svalt till servering.
Servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar