torsdag 10 juli 2014

Krämig pastasallad

Gott och enkelt så som den är eller som tillbehör till kött/fisk

Folk brukar ofta göra pastasallader till knytkalas och jag brukar tycka att de är... sådär... De blir ofta för feta och mäktiga och det gillar inte min mage. Så då totade jag ihop ett eget recept!

Ingredienser
500 g pasta (typ penne), kokas enl förpackningen
5 dl yoghurt naturell alt 3 dl turkisk yoghurt
Bilden är lånad ifrån Viscofood.com
3 msk majonnäs
2 tsk italiensk salladskrydda
2 msk gräslök, finklippt
2 msk persilja, finklippt
1 tsk senap (gärna typ Dijon-)
1/2 tsk salt
peppar, några varv med kvarnen

Till servering (förslag)
1 burk majs
2 tomater skurna i bitar
basilikablad

Gör så här
Om vanlig naturell yoghurt, häll i ett kaffefilter och låt vätskan rinna av under ca 1 h.
Sedan är det enkelt: finhacka/-klipp örterna och blanda ihop allt (förutom pastan) i en skål. Låt stå svalt till servering.

Servering
Såsen kan blandas ihop med den kokta pastan eller så serverar man sås, pasta och tillbehör i olika skålar så att var och en blandar efter tycke och smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar