torsdag 13 november 2014

Aubergineröra, Baba ghanoush

Sonen fick det här på son tallrik när han fick grillade kycklingklubbor på en restaurang i Sverige och det slutade med att vi alla åt av det. Jättegott! Det passar alltså till grillat men även på "plocktallriken" med olika röror, sallader, kött och grönsaker.
Lånat bild från denstoredansk.dk

Det här är ett förenklat recept, hade inte allt hemma men det funkar utmärkt!
Gott och nyttigt - kan det bli bättre?

Ingredienser
2 st auberginer (äggplantor) (ca 800 g)
salt
0,5 dl olivolja
juice från en halv citron (ca 1,5 msk)
1 st vitlöksklyfta
salt

Gör så här
Skär auberginerna i halvor, strö över salt på snittytorna och låt stå ett tag så att det vätskar sig.
Grilla auberginerna mjuka (alt 30 min ca 225 grader C) och gröp sedan ur skalet medan de fortfarande är varma. Lägg i mixer tillsammans med övriga ingredienser och kör till en slät massa. Smaka av med salt.
Häll upp en skål, täck och ställ svalt till servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar