lördag 25 februari 2017

Min egen tacokrydda

Det är så smidigt att öppna kryddpåsen från affären och blanda ned i den brynta köttfärsen, en skvätt vatten, puttra och klart. Fredagens tacoköttfärs är färdig!

Men faktum är att det är så himla enkelt att göra egen, lika gott eller till och med ännu godare! Gör i ordning en burk med tättslutande lock så finns det hemma för de kommande Taco-kvällarna.

Ingredienser
2 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk oregano
1 msk salt
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk chilipulver

Till servering (förslag)
Tacoskal, tortillabröd, majs, paprika, guacamole, sallat, riven ost, salsa, bönor, tomater ...

Gör så här
Blanda ihop i en burk,  vrid på ett tättslutande lock och skaka. Ställ in i kryddskåpet.

Vid användning, beräkna ca 2 msk kryddblandning per 500 g köttfärs. Gör som "vanligt", bryn köttet, på med kryddorna, rör om, häll på ca 1 dl vatten och låt puttra några minuter till.

Anmärkning
Dubbla gärna receptet, det fyller då nästan en Dijonsenapsburk.

Smaka av innan servering, kryddor är olika starka och salt är faktiskt olika salt.

Sätt en rosett på burken och ge bort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar