lördag 8 december 2018

Enkel garam masala

Här är ett väldigt enkelt recept på garam masala, en av baskryddblandningarna i indiska köket. Detta är inte "riktig" garam masala, där använder man hela torkade kryddor som man steker i en torr panna för att locka fram aromerna och därefter maler.

Men ibland är det enklare att använda redan malda kryddor!

Ingredienser
1 msk spriskummin
1 msk koriander
1 msk gurkmeja
1 msk ingefära
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
1 krm muskot

Gör så här
Blanda i hop alla de malda ingredienserna i en väl rengjord och tättslutande burk, sätt på locket. Det är allt!

Använd enligt recept när det är dags för till exempel Tikka masala.

Anmärkning
För att smakerna ska komma fram kräver denna kryddblandning att den vid tillagning steks några sekunder. Kryddblandningar man köper på påse är ofta redan förberedda och man kan därför tillsätta dem när köttet redan i stort sett är klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar