fredag 28 december 2018

Rotsellerisallad

Svärmor som föredrar vegetariskt har visat mig denna salladen och det är så supergott! Och man gör den på bara några minuter, särskilt om man har hjälp av en matberedare som kan riva. Men det går rätt fort att riva förhand också.

När man ställer detta på bordet eller på buffén så är det något som alla tittar skeptiskt på men sedan är där och tar mer av! Så gott är det!


Ingredienser
350 g rotselleri
1,5 dl yoghurt typ grekisk
2 msk majonnäs
0,5 tsk salt
lite peppar, svart-

Till servering (förslag)
Grillad kyckling
Använd som fyllning i en lunchbaguette

Gör så här
Skär bort skalet runt rotsellerin och riv den sedan på det grövsta alternativt det mindre grova (inte så fint att det blir muschigt). Blanda i yoghurten och smaka av med majonnäsen så det inte smakar för fett. Smaka av med salt och peppar.

Låt det gärna stå en timme innan servering.

Anmärkning
  • Det är även gott att blanda ned kycklingen i salladen.
  • Klarar några dagar i kylen, gör därför gärna dubbel salts eftersom den blir godare och godare!
  • Den som vill kan skära ned ett äpple i, det brukar vara en klassiker. En bit morot funkar så klart också.

2 kommentarer:

  1. den salladen låter läcker. ska testa på min vegetariska vän. stekt halloumi skulle väl fungera till, tycker jag

    SvaraRadera
    Svar
    1. Definitivt! Svägerksan var väldigt skeptisk när hon såg mig göra den men tyckte det var hur gott som helst. Och så enkelt att göra den också!

      Radera